2012. július 28., szombat

Ráckeve, sokadik nap

Nnna mostan már nagyon hiányoznak a hétköznapok. Meg a barátaink. Meg momentán a férjem, meg a Fx, akik elmentek Balcsira.
Mert befizettünk 4 gyereket táborozni, akik amúgy sosem nyaraltak még sehol---nna és őhozzájuk mentek le utsó estére Fpapa+Fx.
És az is van, hogy a Fruzsina beledobta a medencébe - ami jelenleg egy hatalmas agyagkeverő dézsa, mert már 3 medencét ki kellett dobni, mivel Pál folyton beledobta Öcsit, a cicát. És Öcsi kimeresztett karmokkal kiugrott, amin azért nem lehet csodálkozni, vagy iesmi -, szóval a másik beledobógyerek, a Fruzsina, immáron 3adszor beledobta a mindenkori medencébe a telómat. Mivel ráadásul este 8kor csinálta, vagy 7:40kor, mindegy, ezért a tűző napra sem volt esélyem kitenni az alkatrészeket abban a reménybenhogy elpárolog a halálos folyadék az érzékeny részeiből.

Mostan a FB-on keresztül üzentem meg e helyzetet Fpapának, aki éppen focizott, jól vannak, szuper:))))

Szóval ez a Ráckeve dolog ez egy nagy belenyúlás volt(perszepersze, még most is) a jóba. Ez az utca, ahol átmenetileg élünk, ez zseniális. Mindig is a gyerekbarátságáról volt híres állítólag, és tényleg. Igazi galeri/geng ez a gyerekközösség, akik egész nap kinn vannak, hol ennél, hol annál a háznál, hol pedig az utcán. Vannak idősebbek (Kinga, Tamás, ők ráadásul ikrek), meg fiatalabbak (Tamara, aki a Lackó nagytesója, a Lackóé, aki itt Fxke legeslegjobb barátja), és legfiatalabbak - Baksi Lacika, és Lackó. Van ezenkívül a nem-az-utcából-hanem másik utcából-ill. másik-társadalmi osztályból származó Márk, akivel horgászni lehet snecikre, kárászokra az utca végében található sekély vízű, marha algás horgásztóban.

Van még Üss Bácsi, aki néha Márkkal van, és azért hívja a családunk egyöntetűen Üss Bácsinak, mert van egy tetkója nos a kezén, ezzel a szöveggel. Az öklén van, nna a bütykein, asszem ez ien börtöntetkó:)
Üss bácsi cigány származású, nagyon barna, napszítta, nagyon bölcs tekintettel, ráadásul vékony keretes fém szemüvegben:)) és ezt a Pali nem is tudja, mert nem volt velem, de ma láttam ÜB-t egy barna Trabiban!! azám! (palin trabimánia van)

Baksi Lacikáéknak, ők szemben laknak velünk, na nekik meg van vagy 4 tacsijuk, bárányaik (ezt csak halljuk, beee, beee), és trabijuk is van, és egy hatalmas, szénfekete szuper kamionjuk. Palika odavan.

Fruzsina a tacsikért van oda, amit nem értek, mert azok nem szeretnek senkitsem, aki nem a gazda. Acsarognak a kis Rózsaszínre, az pedig újra és újra odamegy.
Szemben a tacsikkal lakik János bácsi és Nóra néni, ők a szomszédaink, 2 nyugdíjas tanár. Van 2 kutyájuk, Dixie, és Borka. Dixie ien kis tacsiszerű, nagyon szereti a Fruzsikát, de asszem mindenkit, Borka pedig egy őszülő dobbermannhölgy, szintén Fruzsi-és emberiségrajongó.

És akkor mesélnem kell a bicilipályáról, ami egy bmxbandita-gyakorlóhely. Oda járunk, gyakran, a helyi vagányok nagy örömére:))) Pál egyáltalán nem zavartatja magát a figurákat és trükköket gyakorolni-akaró fiataloktól (mindenki más általában félreáll, Fxke, Lackó), Pál egyenrangú félként dönget le-fel a rámpákon. Annyira büszke vagyok!! és a múltkor már nem bírták tovább a fiatalkorúak (akik következetesen csókolommaL köszönnek nekem.NEKEM!!!!!), és elkezdtek beszélgetni a Pállal. Rögtön felkenődtek a rém aranyos dumájára, beszéltették, adtak neki pizzát (az pizza? az pizza? kéek pizzát), ienek:) Fx meg jött oda hozzámhogy "anya, mondd meg a nagyfiúknak az én nevemet is"...:)

És még egy: issszonyúan hiányzik valaki, aki rém kedves nekünk, és nőrokon:( nagyon nagyon. rettentően:)

Nincsenek megjegyzések: