2009. március 22., vasárnap

Megjöttünk

Nyíregyházáról.
Természetesen itthonhagytunk pár dolgot (könyveim+Fpapa kabátja), és a coolpixhez meg nem vittem elemet, így az első kattintásnál lemerült:)
khm ez az én formám. egyébiránt a túra nagyon jó volt, az állatpark pláne. a legnagyobb arc a jegesmaci volt, aki szabályosan produkálta magát a sikítva nevető/figyelő gyerekseregnek. nem tudom biztosra, de lehet, hogy ezt még meg tudtam örökíteni. igen igen, egy rövid videofelvétel készült a bohó bocsról, amint épp egy szarvasmarhabordát eszeget a jeges vízben:))))
a bölény majdnem lefejelte Fpapát, amikor az meg találta fogni a szarvát (arra gondolt éppen-később mesélte- hogy mien szép késnyél lehetne belőle), 10 centiről nézték egymást, kicsit megijedtünk Főőnöxel (vagy főőnöxszel? basszus ez a név, mi?). aztán voltak pl. a zsiráfok, akik nagyon kunyeráltak, bár (nyilván nem véletlenül) ki volt írvahogy nem lehet őket etetni. a kis F. minden félelem nélkül simogatta őket, én elbambultam, majd sikítva konstatáltamhogy ez egy zsiráf, nem egy nyuszi!
de uolyan békésen viselkedett.
na és voltak még a murénák, meg voltak az achátcsigák is meg a tigrisek, oroszlánok, meg orrszarvú, aki meghalt, de mégsem, meg őzikék, akiket megetethettünk, egy fehér szarvas, akit szintén, meg lovacskák is, meg egy ketrecben egy vadészgörény, akit rejtélyes (ááááááááááááá ez a szó rosszabb, mint a föönöx ragozva, mindig zavarba jövök tőle, és minden variációt le kell írnom hozzá, hogy a végén a helyes maradjon....) szóval rejtélyes módon sétánk elején többször is a legváratlanabb helyeken tűnt fel. (sztem az egyik gondozóé lehetett, és ahogy az haladt aregggeli rutinnal, mindenhol kinnhagyta a ház előtt, amíg megetette a bennlakókat.

egyszóval az volt a szuper ebben a nyíregyházi állatkertben hogy nem láttunk katatón állatokat, mindegyiknek mvolt elég nagy tere a kiteljesedéshez, és emiatt volt kedvük barátkozni a látogatókkal, velünk...
majd megkérem a Nagymamáthogy mutassa meghogy hogyan kell videót felrakni, és felrakom a jegesmedvét, jó?

Nincsenek megjegyzések: